Open tuin 27 & 28 juli 2024

Een tuingek geeft haar tuin een naam. De Flierderbloesem is dus de tuin van Groene Saar en herbergt een kleine boomgaard met hoogstam fruitbomen en een moestuin die ik volledig biologisch bewerk. Hier kweek ik vergeten groentes, gecombineerd met snij- en eetbare bloemen. De bloemen nemen een beetje de overhand, omdat ik dat zo mooi vind, maar manlief houdt van koken en dus probeer ik ook een deel te houden als moestuin. Niet in strakke regels, maar lekker losjes wat een weelderig resultaat oplevert. In de moestuinkas vind je mijn spannende en smakelijke tomatenrassen in verschillende kleuren.

Wandel lekker rond en strijk neer op een van de zitjes terwijl de honden, kippen en loopeenden nieuwsgierig kennis komen maken. Tijdens de open tuinenroute hou ik ook een (beperkte) plantenverkoop. Honden zijn helaas niet welkom vanwege onze eigen dieren.

Open tuinweekend tijdens Tuinrondje Gorssel juli 2024
Op zaterdag 27 en zondag 28 juli is mijn tuin samen met vijf andere tuinen geopend voor geïnteresseerden van 10.30 tot 17.00 uur. Voor tuininspiratie is het ook erg leuk om een route voor jezelf uit te zetten en een paar van de andere tuinen te bezoeken.

Klik voor meer informatie op onderstaande afbeelding om de folder van 2024 te bekijken.

Tuin de Flierderbloesem

“Een tuingek geeft haar tuin een naam”

Afgelopen jaren heb ik mijn tuin aan de rand van Gorssel omgetoverd
in een heerlijke oase van rust en verwondering waar familie, vrienden en tuinbezoekers van meegenieten. Organische vormen kenmerken het ontwerp. Borders gevuld met vaste planten, zijn op verrassende wijze vermengd met siergrassen en eenjarige planten, voorjaars- en zomerbollen en struiken en bomen. Verharde en onverharde paadjes leiden naar steeds een ander deel van mijn tuin wat mooie doorkijkjes oplevert; ruimtelijk en intiem tegelijkertijd. En in het midden van dat alles staat onze rietgedekte boerderijwoning uit 1905, met lavendel blauwe luiken, in harmonie met de tuin. Naast ons kantoor staat mijn prachtige kas waar ik naar hartelust kan stekken en kweken. Ook brengen mijn ‘plantenkinderen’ daar de winter door.