Ik hou van experimenteren in de tuin.
Het uitproberen van nieuwe planten, stekken van mooie Salvia soorten en het zaaien van eenjarigen. Maar ook vergeten groentes en oude fruitrassen horen erbij. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige kweeperen (of eigenlijk appels)?

Hoe de liefde voor de natuur ontstond?

Bij mijn Oma stonden de vensterbanken vroeger vol met planten en stekjes. De tuin had alleen nog een smal looppad. Als kind begon daar mijn passie voor de natuur en dat wat er in leeft. Mijn beste herinneringen naar vroeger gaan uit naar bezig zijn en spelen in de tuin. Zo rond mijn dertigste besefte ik dat de natuur voor mij essentieel is om te ontladen en te genieten.

Copyright foto Manlief

Geluk in de tuin

Als je mij vraagt waar ik het meest blij van wordt? Dan is dat een hele dag de tijd hebben om in de tuin bezig te zijn met snoeien, zaaien, stekken, onkruid wieden, oogsten en dat met mijn dieren om mij heen. In de afgelopen 15 jaar ben ik me steeds meer gaan verdiepen in planten en ben ik van een tuin van 20m2 in Deventer naar een tuin van 2.000m2 gegroeid in Gorssel. Ik heb mijn eigen voorkeuren en stijl ontwikkeld.

Praktijkervaring

Vanuit mijn enorme passie ben ik de opleiding tuinarchitectuur gaan volgen. Destijds was dat een schot in de roos en een eye-opener. Na het volgen van de opleiding is het groenvirus nog verder toegeslagen en niet meer te stoppen. De liefde en pracht van de natuur wil ik graag met jou delen!

Kwekerijen en open tuinen bezoeken

Al op jonge leeftijd ging ik graag met mijn moeder mee op stap om tuinen te bekijken. Ik heb daardoor veel inspirerende ontwerpen en beplantingen gezien, en vanzelfsprekend gepassioneerde tuinliefhebbers ontmoet. Een van de favoriete momenten van het jaar zijn de Internationale Kwekerijdagen Bingerden in Angerlo. Vaak kom ik met een auto vol mooie planten en ideeën terug.

Contact Groene Saar

Sara Wink
Gorssel (tussen Deventer en Zutphen)
E-mail: info@groenesaar.nl
Mobiel: 0651908099

KvK-nummer: 75748231
BTW-nummer: NL001953586B19