Tuinontwerp 
Gelukkig worden van groen en bloemen om je heen!

Wat wil je beleven als je door je tuin loopt of vanuit je huis naar buiten kijkt? Hoor je de vogels fluiten, ruik je het aroma van de Bergamotplant, proef je de eetbare bloemen in je salade en voel je het positieve en rustgevende effect van de natuur?
 
Ik ontwerp tuinen met (vooral inheemse) bijzondere planten en siergrassen die een aantrekkende werking hebben op insecten en vogels, en waar mensen gelukkig van worden. In een kennismakingsgesprek vertaal ik jouw behoefte in een tuinontwerp, herinrichtingsplan, onderhoudsplan of misschien wel de totale aanleg om je te ontzorgen. Met een tuinontwerp van Groene Saar ga je de kracht van de natuur nog meer waarderen en daar van genieten.

Portfolio van Groene Saar

Wanneer kies je voor mij?

Als je een tuin wilt… 
• anders dan een standaard tuin.
• met insecten, vlinders en vogels.
• met net even andere beplanting dan het gangbare en dus met bijzondere heesters en bomen. 
• waar je bijv. bloemen kunt plukken.
• waar je gevoel krijgt bij het onderhoud van de beplanting.
• die door de seizoenen heen aansprekend is. 
• met bijv. een (kleine) moestuin en/of boomgaard.  
• met een bewuste keuze voor (zo veel mogelijk) duurzame materialen.
• waar nagedacht is over het gebruik van water.
• waar je blij van wordt! 


Mijn stijl en passie

Een tuin is waarnemen met al je zintuigen. De sfeer die ik graag in een tuin creëer is te beschrijven als nonchalant maar doordacht romantisch, altijd passend bij de architectuur van het huis en de omgeving. Bijzondere vaste planten, struiken en bomen, doorkijkjes, oude tafels met potten en smalle en brede paden wisselen elkaar af. Mijn inspiratieblog geeft je nog meer inkijk in mijn werk.

Mijn achtergrond

Op mijn 30ste kreeg ik een ernstig ongeluk met een paard. Na een aantal jaren van revalidatie kwam ik steeds meer tot de ontdekking dat de natuur een helende werking had op mijn herstel. Ook in de jaren erna hielp de natuur mijn overprikkeling een plek te geven. Liefde voor tuinieren werd mijn passie!

Naarmate mijn tuin volwassener werd, werd ook het effect op de bezoekers ervan steeds zichtbaarder. Kinderen en volwassenen zijn verwonderd over de harmonie in de tuin, de vele hoekjes en speelse doorkijkjes, ze worden enorm blij van de vele kleuren en dieren in de tuin maar raken ook geëmotioneerd door de harmonie en de verbinding die ze zelf leggen. De tuin, en de natuur in zijn algemeenheid, hebben een enorm positief effect op het gevoel van geluk, stress en emotie. En op de fitheid van de tuinvrouw :-)!

Wat zeggen mijn opdrachtgevers?

Nogmaals dank voor de mooie ontwerpen! Ik word er heel blij en enthousiast van, kan niet wachten tot het uitgevoerd wordt. Je hebt de goede vertaling gemaakt in je ontwerpen! Top.”

Henriëtte & Jörgen

Rhenen

Sara denkt echt met je mee en heeft plezier in haar werk. Haar passie en kennis vormen de basis voor een prachtig beplantingsplan. Wij hebben niet echt groene vingers, maar met haar voorstel is onze tuin omgetoverd tot een kleurrijk en makkelijk te onderhouden paradijsje. Bedankt, ook namens de vlinders en de bijen!

Tom & Vivian

Zutphen

Sara heeft ons enorm geholpen met de inrichting van onze landelijke tuin. Met haar passie, kennis en bevlogenheid heeft ze een 3 fasen plan gemaakt voor onze 0,2 hectare tuin. Dit konden wij gemakkelijk uitvoeren en daar was het ons om te doen. Een dikke 10 voor Sara!

Yvette & Jan

Beltrum